Hjelp Ukraina - eit land der livet er snudd opp - ned!

Roman

Møt vår venn Roman. Han er eit hjarteskjerande eksempel på dei mange millionarar ukrainarar som har fått livet totalt omsnudd på mindre enn to veker! Biletet illustrerer korleis livet hans var fram til no. Ein erfaren seniorkonsulent for Adonis, som har jobbet i selskapet sidan 2008. Frå kontoret i Kharkiv ville han hjelpe kunder med installasjon og oppsett av Adonis-systema, kjøre webinar og gje brukarar over heile verda opplæring. Før Covid pleide han å reise på oppdrag rundt om i Europa, USA, Asia og ombord på skip.

For to månader sidan var han far til ein ltan gut. Frå før hadde dei ei jente på 4 år..

Nå held Putin sine styrkar på med å leggja Kharkiv i ruiner. Roman hadde ikkje anna val enn å ta kone og barn, moren og søster med på ei lang, slitsam og ikkje minst farefull flukt til grensa mot Polen. På grensa lyt dei den vesle familien skiljast. Roman sjølv kan ikke forlate Ukraina nå.

Nedanfor er eit bilete frå i fjor, med omlag halvparten av dei tilsette i Adonis Kharkiv. I dag er alle desse på flukt mot grensa, ei reise på nær 1200 kilometer,i redsle for russiske flyangrep eller militærkolonner, dag og natt!