Hjelp Ukraina - eit land der livet er snudd opp - ned!

Roman

Møt vår venn Roman. Han er eit hjarteskjerande eksempel på dei mange millionarar ukrainarar som har fått livet totalt omsnudd på mindre enn to veker! Biletet illustrerer korleis livet hans var fram til no. Ein erfaren seniorkonsulent for Adonis, som har jobbet i selskapet sidan 2008. Frå kontoret i Kharkiv ville han hjelpe kunder med installasjon og oppsett av Adonis-systema, kjøre webinar og gje brukarar over heile verda opplæring. Før Covid pleide han å reise på oppdrag rundt om i Europa, USA, Asia og ombord på skip.

For to månader sidan var han far til ein ltan gut. Frå før hadde dei ei jente på 4 år..

Nå held Putin sine styrkar på med å leggja Kharkiv i ruiner. Roman hadde ikkje anna val enn å ta kone og barn, moren og søster med på ei lang, slitsam og ikkje minst farefull flukt til grensa mot Polen. På grensa lyt dei den vesle familien skiljast. Roman sjølv kan ikke forlate Ukraina nå.

Nedanfor er eit bilete frå i fjor, med omlag halvparten av dei tilsette i Adonis Kharkiv. I dag er alle desse på flukt mot grensa, ei reise på nær 1200 kilometer,i redsle for russiske flyangrep eller militærkolonner, dag og natt! 

Roman set si lit til at vi, som lever livene våre i fred og velstand, gjør vårt beste for å hjelpe det ukrainske folket under de umenneskelege forholdene de står overfor. 

Adonis har mobilisert alle tilgjengelige ressursar og kontaktar internasjonalt for å gi den beste hjelpa og assistans som ein kan til sine tilsette og deira familiar. Et team leia av Sigrid Kviteberg vil være til stede i Polen om kort tid for å bistå dei som kjem seg over grensa. Det har også komme mange spørsmål frå venner og bekjente i Norge, ikkje minst lokalt, om korleis ein best kan hjelpe. Dette er hjartevarmende og inspirerende.

Innsamlingsaksjon «Hjelp Ukraina». 

Diverre kan ikke Adonis handtere privat støtte av denne typen. I stedet har det spurt Røen & Sjovangen Vel om å setje i verk ein «Hjelp Ukraina»-kampanje. Gåver kan overføres via Vipps 88805 eller direkte til bankkonto 3540.05.05428, merka «Hjelp Ukraina». Dette vil sikre at kvar krone vi mottar gjennom denne kampanjen går direkte til folk som sit fast inne i Ukraina, som lider. Midlene vil bli brukt til grunnleggande forsyningar som vann, mat og kleder. Vi vil bruke nettverket til Adonis Ukraine-tilsette så langt det er mogeleg. Dei kjenner nabolaget sitt, held kontakt med slekt og vener og veit kor nauda er størst. Hvis og når dette ikke lenger fungere, vert midlene verta kanalisert gjennom ein hjelpeorganisasjon som er til stades blant dei naudstilte.

Vi veit at mange allerede har engasjert seg og har sendt hjelp gjennom andre kanaler, noko vi set stor pris på. Men rapportane vi får frå Ukraina er at behova er enorme, langt over det vår fantasi kan strekke seg til. Di støtte er difor svært nødvendig og velkommen!

Innsamlingsaksjonen vårt vert gjennomgått av statsautorisert revisor og søkt godkjent i Innsamlingskontrollen. Du vil få nyhetsbrev frå heimesida vår om korleis midlane vert brukt etter kvart som vi får inn rapportar. Du kan kjenna deg heit trygg på at her går midlane rett fra inn dit nauden er aller størst!

 

Roman og son
Roman leiker med son sin heime i senga for nokre veker sidan.
Roman in shelter
I bomberommet, på flukt mot vest
Romans child
Elstejenta, 4 år.